Els orígens

Retrocedim en el temps 103 anys, abans dels nostres dies, i ,com no podía ser d’altre manera,dos entusiastes (bojos), un entrenador d’atletisme, don Manuel Cutié,i un periodista del Mundo Deportivo, don Lluís Meléndez, creador de la mítica (cursa Jean Bouin); als voltants de febrer de 1918,decideixen, que tenien el deure ,com a bons pericos que eren, de trucar a la porta del club, perque escoltesin, la seva agosarada proposta.

En aquell moment, el president del club, don Genaro de la Riva, i un director, en Josep María Tallada, s’ho van repensar, i finalment van acceptar, al veure l’il.lusió i ganes de treballar d’aquests dos campions.

En aquesta época, l’atletisme pedestre, estáva a les ultimes,i com en altres esports, l’Espanyol,va ser capdavanter.

En aquest pròleg, només us diré,a titol informatiu, que, la secció d’atletisme del club, fou el bressol dels campions de Catalunya, i la base de la selecció nacional.

Eren ells, els que varen competir en campionats europeos, mundials, i jocs olimpics durant 50 anys.

Els millors corredors en 5 decades, quasi res…..

Triomfs col.lectius e individuals.

Divulgar aquestes cites, es un deure perque les properes generacions, arribin a entendre, la magnitut d’aquests fets.

100 anys després, un altre grup de corredors populars, ens varem ficar en una història il.lusionant, per promoure el running, com segell de qualitat de vida, i difusió d’uns colors, sempre al servei del club, per apropar-lo al soci perico.

Estem segurs, que algún día,un perico o varis, estarán competint a la part capdevantera de les curses, de fet ja está pasant.

Tanmateix que fa 100 anys, la proposta amateur, que va començar de forma humild, va prenent embrançida, i qui sap si algún día, tindrem un Ander Mirambell del atletisme.

Una de les seccions més guardonada del club, mereix que es conegui, la seva història, des de el meu més humild relat.

Ens esperen històries increíbles.


G.Vela

+ posts

4 comentaris a “Els orígens”

  1. Gran article Víctor !!! Ara perque practicament no hi ha curses, pero ja haviem aconseguit visibilitzar els nostres colors a les curses populars, i segur que ben aviat els lluirem en proves de més importància. Un passat espectacular i un futur il·lusionant. Esperem amb ganes noves històries !!!

    Respon

Feu un comentari

Item added to cart.
0 items - 0.00