Objectiu i intenció dels articles sobre running.

En els objectius fundacionals de la Penya Runners Espanyol contemplen compaginar l’activitat d’una afició tan bonica com és el córrer popular entre els afeccionats pericos amb la difusió dels nostres colors blanc-i-blaus.

Amb els articles que aniran successivament apareixent es pretén abastar molts dels aspectes d’informació en els quals el corredor popular pugui tenir dubtes o desconeixement. Darrere d’una activitat natural i aparentment molt senzilla com és el córrer, s’amaguen molts aspectes que seria necessari que fossin coneguts pels corredors populars.

En ple segle XXI la informació està a l’abast de tot el món a uns simples clics. També és cert, que hi ha una disparitat de criteris molt importants i que els sistemes i mètodes d’entrenament han evolucionat molt en les últimes dècades, la qual cosa produeix una gran confusió en el corredor de llarga distància.

Simulació d’entrenaments de corredors d’elit, plans d’entrenament per a baixar d’una marca determinada en 10 K, mitja o marató, per posar uns exemples estan al proveïment de qualsevol i de manera gratuïta. Vídeos motivacionals, frases com “no gain, no pain”, entrenaments creuats, mantres com ara que podem pujar cada setmana un 10% de quilometratge, porten al corredor popular a una confusió important, i el que és pitjor al risc de lesió, per no dir que directament a la lesió.

Cada any, segons diversos estudis publicats, es lesionen una quantitat significativa de corredors en un percentatge que pot arribar a taxes del 70% segons el que es pugui considerar per lesió. Sigui com sigui, tots coneixem a corredors lesionats i també nosaltres hem estat segurament victimes de la maleïda lesió, que gairebé sempre arriba quan estem “fins”.

Els articles que s’aniran exposant pretenen informar el corredor perico membre d’aquesta penya. Intentaran aclarir dubtes d’entrenament o d’aspectes relacionats amb el running fins on els coneixements ens permetin i sobretot…. pretendran transmetre la prudència necessària per a evitar lesions i que puguem gaudir d’aquest esport tan bonic sense interrupcions.

Per a aquells que busquin fórmules màgiques i ràpides per a aconseguir marques, només dir-los que no existeixen dreceres, que no hi ha formules màgiques, que les marques s’aconsegueixen setmana a setmana, mes a mes, any a any d’entrenament sense aturades per lesió. La lesió és el retorn a la casella de sortida per a perdre tot o gairebé tot de l’aconseguit.

Des de la junta directiva de la Runners Espanyol esperem que aquesta etapa que comença sigui del vostre grat i sobretot d’utilitat.

+ posts

2 comentaris a “Objectiu i intenció dels articles sobre running.”

Feu un comentari

Item added to cart.
0 items - 0.00