La vida continua consumint segons, hores, dies, setmanes, mesos, anys, cicles Olímpics, quilòmetres, carreres… En aquesta constant evolució ens trobem que la vida ens canvia. Hi ha canvis i canvis. Molts són per a bé, uns altres costa assimilar-los, però al final, acaben sent positius. Dins d’aquests canvis la tecnologia s’emporta la palma. Fa quatre dies els ordinadors eren com a roques i ara els podem portar fins i tot en la butxaca. En aquest continu creixement, volia compartir algun dels Gadgets que utilitzo en el meu dia a dia en l’esport:
El pulsòmetre: Qui no ha utilitzat un? Ara vénen amb els rellotges integrats. Per a mi és clau saber al fet que revolucions pot anar el teu cos i trobar el límit entre el treball aeròbic i l’anaeròbic (làctic o alàctica)
GPS: Ara sense GPS no pots ni anar a comprar el pa. Qui no activa un GPS per a calcular el recorregut? Per cert, no us oblideu d’usar el GPS com a eina per a preparar l’estratègia, els canvis de ritme, on han d’estar els familiars per a animar-nos, o simplement per a escalfar.

Les ulleres polaritzades o lents de contacte: Els ulls són imprescindibles en l’esport i tenir la capacitat de veure bé és molt important. Imaginar-vos córrer sense veure gairebé res, la sensació de cansament i de falta de confiança fan que el nostre rendiment es vegi afectat i minvat. Potser no és tan important en un corredor com en un pilot, però sortir a córrer sense veure qui tens al teu costat no és el millor.
Les plantilles: Els nostres peus sofreixen en cada suport i cada vegada és més recomanable acudir a un especialista per a protegir-los. Amb unes bones plantilles, sempre que siguin necessàries, els donarem les manyagues que els nostres peus necessiten. En el meu cas, en fer molta feina de salts i de velocitat, m’interessen unes sabatilles o plantilles que esmorteeixin l’impacte.
Monitoratge del descans: En el seu moment vam ser dels primers a tenir un Whoop a Europa. Vaig contactar amb USA i em van oferir un per a provar-ho. Aquest artefacte és una polsera que et permet estudiar el rendiment del somni. La majoria de rellotges ja poden analitzar com has descansat. No obstant això, aquest tipus de polseres fan un pas més. És com si et diuen que has corregut una marató en 2 ’10h o t’analitzen com has corregut aquesta marató, quilòmetre a quilòmetre, com ha estat el teu rendiment, la recuperació, els ritmes… Per a mi és una de les claus per a optimitzar el rendiment en el futur. És capaç d’analitzar l’entrenament invisible per a saber en què condicions podem entrenar l’endemà segons la regeneració del nostre cos.
La il·lusió que genera el nostre objectiu és fonamental per a superar qualsevol obstacle.
La suplementació: No és un gadget com a tal, encara que cada vegada ho sembla més. La gasolina que li donem al nostre cos és clau per al rendiment i un altre dia parlarem d’ella.
Apps: Hi ha moltes aplicacions gratuïtes o de baix cost que ens permeten analitzar moltes coses. Només volia centrar-me en les que utilitzo en el meu cotidianeidad, com MyJump o MySprint. Són Apps que tens en el teu telèfon i que et permeten analitzar com evoluciona el teu entrenament. No us oblideu d’analitzar la tècnica de carrera. Alguns països comencen a incloure a l’entrenador d’atletisme en els equips de futbol. Volen ensenyar-los a córrer bé per a ser més eficients i ràpids. Així que no us descureu aquest apartat en el vostre entrenament.
Encara que ja us he parlat de diverses eines tecnològiques que ens poden facilitar molt la vida, el millor gadget és el que tenim damunt de les espatlles: El cap. Ens permet superar límits inassolibles i si funciona bé ens farà arribar més lluny que la tecnologia. Com tots els gadgets, cal carregar-ho, renovar-ho i cuidar-ho. És important saber quan cal desconnectar i trobar els espais per a fer-ho. La il·lusió que genera el nostre objectiu és fonamental per a superar qualsevol obstacle. Així que si cal gastar-se els diners en algun d’aquests us recomano començar per aquest. I els peric@s ho portem en el nostre ADN, quantes coses impossibles no podien passar i el nostre cap va pensar per un segon que podrien passar i van passar. Llarga vida a creure en l’impossible.

Ander Mirambell
“Si esta permitido caerse, es obligatorio levantarse”