Els petits detalls marquen la diferència

Imatge cedida per IBSF

Primer de tot vull agrair-vos la possibilitat de formar part d’aquest magnífic grup. Sempre he dit que sou una penya exemplar i ho demostreu amb temps de pandèmia amb aquest projecte. La vida social en el món perico es difícil però vosaltres lluiteu i us busqueu la vida per mantenir viu el RCDE i la salut dels pericos amb el Running. Així que felicitats i gràcies per convidar-me en aquesta aventura.

Avui volia parlar de la gran frase: “Els petits detalls marquen la diferència”, em fa il·lusió començar per aquí perquè crec que aquest és un dels secrets de la vostra penya. Ara bé comencem per on estic ara, Alemananya a punt de competir en el Campionat del Món.

En el món del skeleton i en l’èlit aquells detalls que moltes vegades no són visibles et poden donar una victòria o aconseguir l’objectiu. Per exemple, en la millor carrera de la temporada a Saint Moritz. Estava nevant molt i el circuit és totalment descobert. Sortia amb el número tres. Vaig creure oportú sortir del vestuari per anar a buscar el trineu una mica abans de lo habitual per analitzar on els operaris escombraven la neu. Si en un tram ho feien de dreta a esquerra o de esquerra a dreta per tenir constància d’on es quedava la neu amuntegada. Estic segur que aquest detall em va servir per arrancar unes centèsimes al crono i aconseguir una de les millors baixades de la meva carrera esportiva. El fet de ser l’únic pilot de Copa del Món sense entrenador fa què et tinguis que reinventar i aquest és un exemple.

Imatge cedida per IBSF

Potser si ho trasllado al món del running podríem valorar d’estudiar el circuit, analitzar si en una zona hi ha vent o no per fer aquell kilòmetre a un ritme o un altre. O valorar el rendiment emocional d’un mateix per buscar què et pot motivar o reduir la quantitat de nervis, tenir eines mentals per fer-ho. És veritat que corres amb les cames però el cap fa meravelles, algun dia us parlaré del recursos mentals. O un altre exemple és la vaselina, que molts esportistes fan servir i altres creuen que no té sentit, cada cop són menys però feia anys la gent es reia si treies el pot de vaselina.

Podríem analitzar els detalls de cadascú que marquen la diferència. ¿Quins són els vostres a l’hora de córrer? Si els voleu compartir estaré encantat de llegir-los. Però l’art de ser detallista també ho ha de ser fora l’esport. M’encanta explicar que quan un diu t’estimo a la seva parella o el seus pares, impacta. És una paraula sentida que surt de dins i que té molta força, però si aquesta expressió va acompanyada d’un petó, multiplica per cent el seu valor. El detall d’un petó fa que tot sigui més especial. O quan un diu gràcies. Esta bé, però si li afegeixes un somriure o una picada d’ullet….triomfes.

Parlant de detalls en clau perica a mi hi ha un que destaca per sobre dels altres i té un protagonista molt clar: ZABALETA. Imagino que molts ja sabeu de quin moment parlo i aquells els que no els hi refrescaré la memòria. L’equip sortia del seu hotel de Madrid direcció l’estadi per jugar la final de Copa del Rey. Ell, a l’autocar i veient l’ambient que hi havia fora va decidir començar a cridar i cantar com si estigues a La Curva. Tots els jugadores diuen que allà es va començar a guanyar la final. Un detall tant senzill, es va convertir en important. No hi ha llista Spotify, ni powerpoint de motivació, ni vídeo de Gladiator que funcioni millor que la passió d’un mateix per aconseguir el seu somni. El gest de compartir aquella passió va ser el detall que va marcar la diferència en aquella final.

I aquests detalls són els que fan especials a les persones o les institucions, per això crec que és un dels èxits de la penya. No vull donar noms, ni exemples d’històries que m’han explicat socis de la vostra penya però si que us puc dir que a la Penya Runners Espanyol hi ha molts detalls que marquen la diferència. Per tant llarga vida els detalls que marquen la diferència en qualsevol àmbit de la vida.

Imatge cedida per IBSF

Visca l’Espanyol i el Runners de l’Espanyol!!

Salut i Kilòmetres per tots!!

Ander Mirambell
+ posts

“Si esta permitido caerse, es obligatorio levantarse”

2 comentaris a “Els petits detalls marquen la diferència”

 1. M’emociona aquest escrit cada vegada que el llegeixo, si quan vares començar amb el skeleton, ningú ho entenia,al llarg del temps has fet que aquest Esport sigui reconegut per molts.
  Ander Mirambell -skeleton-Espanyol
  Runners Espanyol- running popular-Espanyol

  Respon
 2. Els petits detalls que cuido,per fer una marató,a mida que ens vas fent,en vas afegint.
  Els principals per mi, posar vaselina al cos,als peus, ingles i aixelles,esmorçar un plat de pasta ,3 hores abans de la cursa,i portar roba comode.

  Respon

Feu un comentari

Item added to cart.
0 items - 0.00